Újabb rézgyöngyös tapasztalatot olvashattok, Kurucz Évi őszintén beszzélt nekünk arról, hogy neki ugyan nem vált be az eszköz, de ettől még jó szívvel ajánlja másoknak. Minden szervezet egyedi.

Milyen életszakaszban keresett új fogamzásgátló módszert?

Férjnél vagyok kisgyerekkel, minden tökéletes az életemben.

Mikor felmerült a Rézgyöngy ötlete bennem, épp költözésben voltunk, már nem védekeztünk, mert babát terveztünk, a másodikat. Végül nem jött össze, ezért rakattam fel az eszközt, és legfőképpen azért választottam, mert hormonmentes. Nem szeretem a mérgeket, ezért nem akartam a tablettát, gyógyszert is csak végső esetben veszünk be.

Hogyan találtál rá a Rézgyöngyre?

Beírtam a Google-ba, hogy hormonmentes fogamzásgátlás, és elolvastam a Rézgyöngy honlapján mindent, amit leírtak róla.

Más módszerek közül miért ezt választottad?

Nem akartam más hormonmentes módszereket, egyszerűen ez volt a szimpatikus.

Partnered mit gondolt a Rézgyöngyről?

Ugyanezt, és hogy legyen hormonmentes, ne kelljen vele sokat foglalkozni. 

Előbb megvettem az eszközt, ott állt a fiókban, vártam 1-2 hónapot, és a Rézgyöngy honlapjáról választottam felhelyező orvost Budapesten, nagyon meg voltam vele elégedve. 

A felhelyezés rosszabb, mint egy rákszűrés, de pár másodperc az egész, elviselhető volt az egész. Úgy voltam vele, “oké, ez ilyen”.

Olvastam, hogy jelentkezhetnek eleinte görcsök a Rézgyöngytől, de semmit nem éreztem, az első menstruációm még normális volt. Aztán a következő már nem: tenyérnyi alvadt vérdarabok hullottak belőlem, borzalmasan nézett ki a tusoló.

A tampont fél óránál többet nem bírt ki. Fájni nem fájt semmi. A kontrollon mondta az orvos, hogy szoktassam a szervezetem pár hónapig még, de sajnos nem lett jobb. Létezni sem tudtam így, vagy  dolgozni, állandó betétcsere jellemezte a napjaimat. Aztán a férjem is mondta, hogy stop, innen ne tovább.

6 hónapig volt fönt a Rézgyöngy. Ahogy levették, visszaállt minden a régibe. 

Drágának tartod a Rézgyöngyöt?

Nem gondolom drágának. Az ismerősöket kérdezgettem, kiderült, hogy egy spirál, vagy a tabletta is többe kerül, de azért a felhelyezés, az eszköz, a  kontroll így együtt 100 ezer forint körül mozgott, együttesen viszont már elég sok pénz. Így nem érte meg az árát, ha jó lett volna, akkor 50 ezerért is megvettem volna. 

Ajánlanád másoknak?

Igen, többeknek ajánlottam, még akkor is, ha nekem nem vált be, de megosztottam a tapasztalataimat is. 

Olvass még!

Hormonális fogamzásgátlás – mik a pszichológiai következmények?

Öt évig nem lesz gondom rá, és hormonmentes – interjúk Rézgyöngy-használókkal

Hagyj egy üzenetet!