Hormonmentes interjúsorozat

Rézgyöngy felhelyezésben jártas nőgyógyászoknak tettünk fel kérdéseket arról, hogy tapasztalataik alapján mit gondolnak a Rézgyöngyről, milyen fontos dolgokra kell odafigyelni a termék kiválasztásától kezdve a levételig, és hogy pácienseik milyen véleménnyel vannak a termékről.


Másodikként Dr. Furka Ágnest, gyakorlott Rézgyöngy felhelyező nőgyógyász szakorvost kerestük fel, hogy a Rézgyönggyel szerzett tapasztalatairól meséljen.
Cikkünkben ezt szeretnénk megosztani veletek.


Furka doktornő – aki a G1 Intézeten és a Róbert Magánkórházban dolgozik – már több, mint 25 Rézgyöngy méhen belüli fogamzásgátló eszközt helyezett fel. Az ő tapasztalatai szerint is két csoportra oszthatók a Rézgyöngy mellett döntő páciensek: számos hölgy érkezik hozzá már a terméket kiválasztva, és vannak, akiknek pedig ő maga javasolja.


Elmondása alapján főként a „vegán korosztály” keresi fel őt kimondottan Rézgyöngy felhelyezés kérésével.

A doktornő szerint ebbe a korosztályba tartoznak azok a fiatal nők, akik hormonmentes megoldásra vágynak, valamit szeretnek mindennek részletesen utánaolvasni az interneten.
Amikor valaki fogamzásgátlási módszer kiválasztásához kéri Furka doktornő segítségét hosszútávú, biztonságos megoldást keresve, kiváló alternatívának tartja a Rézgyöngy méhen belüli fogamzásgátló
eszközt. Hogy jobban megismertesse ezt a módszert, a doktornő lerajzolja a páciensnek, hogy a méhben hol helyezkedik el majd az eszköz, elmagyarázza, miként fejti ki hatását, a felhelyezés folyamatáról pedig
videót mutat.


Dr. Furka Ágnesnél a felhelyezés csupán pár másodpercig tart.

Amelyik nőnél fájdalom jelentkezne a felhelyezést követően, annak fájdalomcsillapítókat ír fel, melyek hatékonyan csillapítják azt. Ám
elmondta azt is, hogy eddigi Rézgyöngy használó páciensei maximum néhány hétig érzékeltek görcsölést vagy fájalmat.
A doktornő kiemelte, hogy nem csupán a menstruáció alatt lehet felhelyezni a Rézgyöngyöt, ő maga a ciklus bármelyik szakaszában el szokta végezni a felhelyezést. Mind nem szült, és már szült nőknek is felhelyez Rézgyöngyöt, az utóbbiak csoportjának pedig már a szülést követő 6. héttől.


Fontosként említette, hogy még a felhelyezés során az eltávolító szál hosszának meghagyására külön figyelmet fordít, hiszen ha túlzottan lerövidíti, egyrészt szúró érzést okozhat az együttlétek során,
másrészt a levételt is nagyban megnehezítheti.

A Rézgyöngy levételével kapcsolatban a doktornő megjegyezte, hogy az eszközzel való munkája során még sosem fordult elő olyan eset, hogy panasz miatt kellett volna eltávolítani az eszközt. Végül hozzátette, páciensei elégedettek a Rézgyöngy nyújtotta biztonságos és hosszútávú, hormonmentes fogamzásgátlással.


Fordulj Te is Furka Ágnes doktornőhöz bizalommal!

Kommentek
  • Szabó Zsófia
    Válasz

    Tisztelt Doktornő!
    Július 14-én helyezték fel nekem a gyöngyöt. Ezt követően kellemetlen szagú lett a hüvelyváladékom, érdeklődnék, van e köze hozzá, illetve ajánlja e a doktornő az intim zuhanyos tisztálkodók használatát ilyen esetben? Vagy ha esetleg azt nem, van e más megoldás?

    • A Rézgyöngy Csapata
      Válasz

      Kedves Zsófia!

      Sajnos a doktonő itt nem látja, amit Ön ír neki, javasoljuk, hogy írjon nekünk az info@adexilis.com email címre, ahol orvosszakértőnk szívesen válaszol a kérdéseire.

      Köszönettel,

      A Rézgyöngy Csapata

Hagyj egy üzenetet!