Első kézből, a vásárlóinktól hoztunk nektek villáminterjúkat, ennek első állomásához érkeztünk. Még nem szült nőként, 21 évesen használja Pittelka Mirtill a Rézgyöngyöt, legnagyobb megelégedéssel. Elárulta nekünk, miért szereti ezt a módszert.

Milyen életszakaszban keresett új fogamzásgátló módszert?

Az előző partnerekkel óvszert használtunk, a jelenlegi partnerem fél év után kért meg rá, hogy szedjek fogamzásgátló tablettát. Én viszont nem akartam hormonos fogamzásgátlást alkalmazni, még akkor sem, ha olvastam a pozitív hatásairól, mint például rendszeressé teszi a menstruációt. Így nem tudtak erre rávenni, sohasem volt menstruációs problémám, tovább keresgéltem a neten, hogy milyen hormonmentes megoldások vannak. A Facebook feldobta a Rézgyöngyöt, ezután néztem YouTube-videot a felhelyezésről. Elolvastam mindent róla, és így döntöttem mellette, akkor is, ha egyszerre drága. Arra gondoltam, öt évig nem lesz problémám vele, és legalább hormonmnetes Azután le fogom vetetni, mert kisbabát szeretnék .

Most egy éve van fent a Rézgyöngyöm. 

Mennyire volt fontos a hormonmentesség?

Fontos volt, a tablettáról ugyanis rosszakat hallottam, és amúgy is szeretem a természetes termékeket. Az győzött meg végül, hogy azt olvastam, 99%-os a megbízhatósága. 

A partnered mit gondolt?

Sokat harcoltunk emiatt, mert a partneremnek mindegyik barátnője tablettát szedett, de én mondtam, hogy ugyan ez friss dolog, attól még nem rossz, biztos, mert minden elkezdődik valahol… ha ez nem, akkor maradunk az óvszernél. Végül megállapodtunk, elfogadta, és semmilyen problémája nem volt vele. 

Hol hallottál róla?

Google-ban kerestem rá a hormonmentes fogamzásgátló módszerekre, aztán automatikusan feldobta a Facebook is a Rézgyöngyöt. Ennek hatására olvastam róla többet, mert mindig szem előtt volt a neten.

Hogy vetted meg az eszközt?

Először elmentem nőgyógyászhoz, ez volt az első vizsgálatom 19 évesen. Mondtam, hogy fogamzásgátló módszert keresek, a doktor ajánlotta a Rézgyöngyöt, hogy jókat hallott róla, de nem beszélt le a gyógyszerről sem. Végül a Rézgyöngyöt választottam.

A felhelyezés egyszer elviselhető, kicsit fájt, 1-másfél órákig hőhullámaim voltak utána, rossz volt a közérzetem. Az első három hónapban 7-9 napig is eltartott a menstruációm, volt, hogy korábban is megjött. De aztán ez visszaállt a maga rendjébe.

Gyerekszülés után tervezed, hogy visszatérsz a Rézgyöngyhöz?

Valószínű, mert csak egy gyereket szeretnénk egyelőre, és mivel a Rézgyöngy hormonmentes, és jók a tapaszalataim vele, akár egész életemben viselhetem. 

Drágának tartottad?

A spirálok ilyen árban vannak, havi bontásban párszáz forint, ha elosztjuk a költségeket, az óvszer és a tabletta sokkal drágábbak. 

Ajánlod-e másoknak?

Igen, pár hónappal ezelőtt a sógornőm is feltetette.

Köszönjük a beszélgetést!

Hagyj egy üzenetet!