Igazi elismerés Az Év Nőgyógyásza cím egy orvosnak, különösen, ha azt a páciensek szavazzák meg – Dr. Csibi Noémi, a Semmelweis Egyetem Baross utcai részlegének klinikai szakorvosa vehette át idén a femiramis.hu által alapított díjat. A doktornő negyedéves hallgatóként kezdett érdeklődni a nőgyógyászat iránt, azon belül is az endometriózis kezelése, és a minimál invazív sebészet felé fordult az érdeklődési köre.

Páciensei nem csak szakmai tudása, hanem emberi hozzállása miatt is dicsérik. A nőgyógyász doktornő az endometriózissal járó tünetek, fájdalmak csökkentése, valamint a kívánt gyerekvállalás elősegítése, a meddőség kezelése kiemelten fontos a doktornő praxisában. Mindig az optimális kezelésre törekszik, legyen szó gyógyszeres, vagy egyéb alternatív terápiáról. Dr. Csibi Noémi tervei között a Phd-fokozat megszerzése is szerepel.

A Diamondlily.hu-n olvasható interjúban a doktornő részletesen beszél a szakterületéről: „

A szakterületed az endometriózis és a minimál invazív sebészet. Miért pont ez a rész tetszett meg? 

Amikor elkezdtem dolgozni, volt egy nagyon kedves mentorom, aki bevezetett a minimál invazív sebészet szépségébe és elkezdett tanítani. Az eleje nagyon nehéz volt. Az endoszkópos sebészetbe beletanulni nagyon sok időráfordítást, gyakorlást igényel. Amikor hetekig gyakorol valamit az ember és nem megy, majd elkezdenek sikerülni a dolgok, az nagyon jó érzés. 

A minimál–invazív sebészet jelentése, hogy minimális sebzéssel végzünk műtéteket. Ez két irányból törtéhet, vagy hiszteroszkópon keresztül, ami méhtükrözést jelent, vagy pedig hasi behatolásból 5-10 mm-es sebzéssel. Az ilyen típusú beavatkozásoknak számos előnye van, sokkal kisebb fájdalommal járnak ezek a műtétek, rövidebb a kórházi tartózkodás ideje, gyorsabb a felépülés, és természetesen az esztétikai eredmény is jobb. Mindezeken túl a teherbeesés szempontjából is kedvezőbbek az ilyen típusú beavatkozások. Bár a tréning a klasszikus hasműtétekhez képest eltérő és a tanulási folyamat hosszú, a páciensek számára igen kedvező a minimál-invazív műtétek végzése, amennyiben a kórkép és a betegek adottságai, esetleges társbetegségei ezt lehetővé teszik.”

Az Év Nőgyógyásza szavazáson a jelölteket is az olvasók állíthatták, 75 orvos közül aztán a Facebookon és a Linkedinen szavazták meg a páciensek a nyertest. A díjat Dr. Virágh Gabriella, az Adexils Hungary Kft. (Rézgyöngy, Diamondlily) orvosszakértője adta át.

Hagyj egy üzenetet!