Kiváncsi vagy, hogyan szerepelt az IUB™ Rézgyöngy egy 1 éves vizsgálat során? Most megtudhatod! Cikkünk egy tanulmányt mutat be, mely 207 hölgyet vizsgált egészen a spirál felhelyezésétől 1 éven keresztül.

Mintavétel

A vizsgálatban 207 hölgy vett részt, Svájc területéről. A hölgyek a 32+-7 éves korba tartoztak. 1 éven keresztül vizsgálták őket, kezdve a felhelyezés előtti állapotuktól a felhelyezésen át a konkrét spirál használatig. A hölgyek és a nőgyógyászok minden tapasztalatot, történést jelentettek a vizsgálat irányítóinak.

Rézgyöngy pároknak

Tapasztalatok a spirál felhelyezéséről

A vizsgálat szerint a felhelyezés 87%-ban eseménytől és komolyabb fájdalomtól mentes volt. Komolyabb fájdalom felhelyezés közben az esetek 2,3%-ában volt.

Nade mit kell még tudni a felhelyezésről? A felhelyezés előtt néhány vizsgálatra van szükség, ami segít a nőgyógyásznak eldönteni, hogy alkalmas vagy-e az IUB™ Rézgyöngy használatára. Ezután következhet a felhelyezés. Ehhez egy steril felhelyező csövet használ a nőgyógyászod, ebben található az IUB™ Rézgyöngy kifeszített állapotában. Ezt a készüléket átvezeti a méhszájadon, majd kitolja belőle az IUB™ Rézgyöngyöt, ami a méhedben felveszi természetes 3D gömb alakját. Ezután méretre vágja az eltávolító szálakat, ellenőrzi a spirál helyzetét. Ha minden rendben, akkor már csak 1-2 hónap múlva kell visszamenned ellenőrző vizsgálatra.

A felhelyezés érzéstelenítő beadása mellett zajlik, általában komolyabb fájdalomtól mentesen. Tudni kell viszont, hogy aki még nem szült, annak kellemetlenebb lehet a felhelyezés, esetenként méhszájtágításra lehet szükség. Ez a felhelyezéssel egy időben elvégezhető.

spirál felhelyezése

Tapasztalatok az IUB™ Rézgyöngy használatáról számokban

A vizsgálatban részt vevő hölgyeket arra kérték, hogy legalább 1 évig használják az IUB™ Rézgyöngyöt. A vizsgálat időtartamában a kilökődés aránya 5,3% volt. Ez az arány a méhen belüli spirálok esetében átlagosan 6-8%, tehát az IUB™ Rézgyöngy az átlagnál jobban teljesített. Minek is köszönhető ez? Az alakjának. Az IUB™ Rézgyöngy ugyanis nem egy megszokott T alakú spirál, hanem gömb formát ölt a méhben. Emellett sokkal kisebb is, mint egy átlagos spirál, kevesebb nőt irritál, szépen elfér, kényelmes a hordása.

A terhességi arány egy másik fontos mérőszáma annak, hogy mennyire sikeres egy fogamzásgátló. Az IUB™ Rézgyöngynél az eddig valaha felhelyezett összes spirál esetében a terhességek aránya 0,4% a legfrissebb adatok szerint. Ez az érték egyéb spirálok esetében 0,5% körül van.

A spirál a mindennapokban általában nem okoz problémát, csupán az első pár menstruációs ciklus esetében számíthatunk erősebb vérzésre, görcsökre. Amint viszont a szervezet befogadta az eszközt, az együtt élés kellemes és gondtalan lehet.

A vizsgálat alatt voltak olyan esetek, amikor bizonyos okok miatt el kellett távolítani a spirált. Voltak olyan esetek, amikor a vizsgált hölgy mégis szeretett volna babát vagy esetleg más fogamzásgátló módszert szeretett volna kipróbálni. Emellett voltak olyanok is, akiknek azért kellett eltávolítani az IUB™ Rézgyöngyöt, mert a szervezete erős görcsökkel reagált vagy erősödött a menstruációja. Fontos tudni, hogy azoknak a hölgyeknek, akiknek általában erős vérzéssel és fájdalommal jár a menstruációjuk, nem minden esetben ajánlott fogamzásgátló spirál használata. Ha Te is ilyen fajta vagy, mindenképp beszéljetek erről nőgyógyászoddal a döntés előtt.

Összességében a vizsgálatban résztvevő hölgyek 81,4%-a ajánlaná családtagjainak, ismerőseinek, barátainak az IUB™ Rézgyöngyöt. Ennek mi nagyon örülünk és reméljük, hogy egyre több hölgynek tudunk innovatív, kényelmesen használható megoldást nyújtani fogamzásgátlás terén.

Ha még több tapasztalatot olvasnál hormonmentes spirálunkról, olvasd el EZT az interjút partner nőgyógyászunkkal, vagy EZT a másikat egy IUB™ Rézgyöngy használónkkal.

 

A teljes tanulmányt ITT találod.

Hagyj egy üzenetet!