Az IUB Rézgyöngy egy magas hatékonyságot biztosító, hormonmentes méhen belüli fogamzásgátló eszköz. Cikkünkben összefoglaljuk azokat az előnyöket, amelyek miatt érdemes a Rézgyöngyöt választanod.

Hatékony

A fogamzásgátlók hatékonyságát a Pearl-index segítségével állapítjatjuk meg. Az index kiszámolása egyszerű: ha 100 nő egy évig ugyanazt a vizsgált módszert alkalmazza és ebből 1 nő esik teherbe, akkor a módszer Pearl-indexe 1. A Rézgyöngy Pearl-indexe 0,2, tehát több mint 99%-os hatékonysággal véd a nem kívánt terhesség ellen. Összehasonlítási alapként: a fogamzásgátló tablettánál az érték 8, az óvszernél pedig 15 körüli. A méhen belüli fogamzásgátló eszközök hatékonysága azért is nagyobb, mint a többi módszeré, mert itt nincsen hibázási lehetőség. Míg a fogamzásgátló tabletta esetén könnyen előfordulhat, hogy elfelejtjük bevenni a tablettát, a Rézgyöngynél ez a kockázat nem áll fenn.

Hosszútávú

A Rézgyöngy akár 5 éven át képes kifejteni fogamzásgátló hatását. Évente egyszer javasolt megnézetni nőgyógyásszal, de ezen kívül más teendőre nincs szükség. Így ha az IUBTM Rézgyöngyöt választod, garantáltan egy kényelmes és aggodalommentes módszer mellett döntesz.

az IUB Rézgyöngy hosszútávúAz IUB Rézgyöngy kerek, méh-barát alakú

Az IUBTM Rézgyöngy egy olyan speciális formaemlékező ötvözetet tartalmaz, amelyet az orvoslás már más területeken régóta alkalmaz töretlen sikerrel. Egy polimer réteggel bevont, méhbarát vázra van felfűzve 17 darab rézgyöngy. Miután a hajlékony IUB™ elhagyja a felhelyező csövet a méhben, újra felveszi eredeti háromdimenziós gömb alakját, amely kerek és sima felületű, így nem rendelkezik olyan élekkel és sarkakkal, amelyek felsérthetik a méhfalat.  Emellett az IUB™ Rézgyöngy a hagyományos méhen belüli eszközök méretének mindössze egyharmadát, felét teszi ki, így a felhelyezése szinte teljesen fájdalommentes.

IUB Rézgyöngy alakjaHormonmentes

Az IUBTM Rézgyöngy hormonmentes, fogamzásgátló hatása a rézből származik, melyet lokálisan, a méhben fejt ki. Ennek köszönhetően nincsen hatással a libidóra és nem befolyásolja a ciklust és az ovulációt sem. Emellett a Rézgyöngy nem okoz testsúlynövekedést sem és etávolítása után azonnal helyreáll a termelékenység.

Az IUB Rézgyöngy hipoallergén

Az IUB™ Rézgyöngy egy speciális hipoallergén fémből (úgynevezett nitinolból) készül, amit már régóta használnak az orvostudományban implantátumok készítésére. A speciális fém, amire a 17 rézgyöngy van felfűzve, még egy fehér polimer réteggel is be van vonva az esetleges allergiás reakciók elkerülésére céljából. Fontos tény továbbá, hogy a réz maga nem allergizál. Többnyire csupán a bizsukban található különböző, nem nagy tisztaságú fémötvözetek szoktak a bőrön allergiás reakciót kiváltani. Kevesen tudják, de az arany ékszerek is rézzel vannak bevonva, tehát aki tud aranyékszert hordani, az bátran választhatja az IUB™ Rézgyöngyöt!

Forrás: 1.

Hagyj egy üzenetet!