Bejegyzésünkben összeszedtünk néhány olyan kérdést, melyekkel eddig a leggyakrabban felkerestetek minket. Most ezekre megfogalmazott válaszainkkal szeretnénk eloszlati az IUB Rézgyönggyel kapcsolatos félelmeiteket!

 

Miben más az IUB™ Rézgyöngy, mint egy hormonmentes spirál?

Abban különbözik a méhen belüli hormonmentes fogamzásgátlóktól, hogy hajlékony, formaemlékező ötvözetből készül, és kerek, méh-barát formája révén a többi spirálnál kényelmesebb viselést biztosít, ezek által pedig nagy mértékben csökkenti a komplikációk fellépésének valószínűségét.

Még nem szült nők is választhatják az IUB™ Rézgyöngyöt fogamzásgátlásra?

Régen a nőgyógyászok csak már szült nőknek ajánlották a fogamzásgátló spirált, mert a nem szült nők méhszája szűkebb. Ma már a technológia fejlődésének köszönhetően nem szült nőknek is helyeznek fel, mert a korszerű spirálok kisebbek, könnyebben felhelyezhetőek és megbízhatóbbak, mint a régiek. A Rézgyöngy például harmadakkora, mint egy átlagos T alakú spirál, sőt felhelyezése és használata is kényelmesebb.

Ám a szűkebb méhszáj miatt javasoljuk, hogy vásárlás előtt mindenképp menj el egy nőgyógyászhoz elvégezni a fontosabb vizsgálatokat.

Akinek nikkelallergiája van, nem használhatja az IUB™ Rézgyöngyöt?

A Rézgyöngy tartalmaz nitinolt, ami egy nem allergizáló nikkel ötvözet, de a biztonság kedvéért még ezt is bevonják egy polimer vázzal. Hogyha tudsz aranyékszert viselni, akkor a Rézgyöngyöt is bátran használhatod!

Csak bizonyos nőgyógyászok helyezhetik fel az IUB™ Rézgyöngyöt?

Bármelyik nőgyógyász felhelyezheti, viszont érdemes az itt található listán tájékozódnod, hogy kik az általunk javasolt felhelyezést vállaló orvosok!

Fáj-e a felhelyezés?

Az IUB™ Rézgyöngy felhelyezése fájdalmas lehet, amennyiben a méhszáj nagyon szűk. Ebben az esetben helyi érzéstelenítés vagy az izmok ellazulását segítő szer alkalmazása javallott. Amennyiben fájdalomra érzékeny típus vagy, megkérheted nőgyógyászod helyi érzéstelenítés vagy fájdalomcsillapító alkalmazására.

Miért pont a menzesz alatt szükséges felhelyezni?

A menstruáció időszakában valamivel nyitottabb a méhszáj, mint általában, így a felhelyezés kevésbé fájdalmas ilyenkor.

Honnan tudod, hogy jó helyen van-e a felhelyezett IUB™ Rézgyöngy?

Sokan a felhelyezés után aggódva gondolkoznak el azon, hogy mégis hogyan fogják ellenőrizni spiráljuk helyzetét. De semmi ok az aggodalomra, ezt egyszerűen meg lehet tenni. Csupán ki kell tapintani a hüvelyedben a méhszájadat, és ott fogod találni a szálakat, melyek érintése olyan, mint a damilé, csak sokkal vékonyabb, puhább. Felhelyezéskor akár nőgyógyászod segítségét is kérheted, hogy mutassa meg az ellenőrzés módját.

Nem fognak zavarni az eltávolító szálak?

Ha megfelelően helyezték fel, az IUB™ Rézgyöngy nem érezhető szexuális együttlétek során, ugyanakkor az eltávolító szálak időről-időre zavarónak bizonyulhatnak, ezért megrövidítésük kérésével nyugodtan fordulj nőgyógyászodhoz.

Mennyire hatékony fogamzásgátló az IUB™ Rézgyöngy?

A felhelyezést követően az első nőgyógyászati kontrollig védekezz pároddal más módszerrel is, mert előfordulhat, hogy a termék elmozdul, esetleg kilökődik, úgy viszont már nem nyújtja a megfelelő védelmet. Ha a nőgyógyász a kontrollon megállapítja, hogy a Rézgyöngy nem mozdult el, akkor hatékonysága 5 éven át megegyezik a fogamzásgátló tablettákéval.

Előfordulhat, hogy nem fogadja be a szervezet, azaz kilökődik az IUB™ Rézgyöngy?

Az IUB™ Rézgyöngy kilökődési aránya a legújabb vizsgálatok alapján az átlagosnál kevesebb, 5,3%, míg ez a mutató a többi spirál esetében 6-8%.

A Rézgyöngy felhelyezését követően erősebb, hosszabb ciklusok és a ciklusok közti folyás ugyan előfordulhat, azonban ezek többsége 2-3 hónap után megszűnik, amint a szervezet alkalmazkodik a méhedbe felhelyezett fogamzásgátlóhoz.

Azonban ha bármi szokatlan tünetet tapasztalsz, minél hamarabb jelentkezz be nőgyógyászodhoz!

Van-e garancia az eszközre?

Indokolt esetben, mint például a kilökődés, lehetőséged van csereeszköz igénylésére.

 • Holló Enikő
  Válasz

  Jó napot kívánok!
  Rendeltem Önöktől egy terméket, amely MIDI. Kérdésem az lenne, hogy annak ellére, hogy még nem szültem, a MIDI rézgyöngy is alkalmas lehet, vagy cseréljem egy MINI-re?

  • A Rézgyöngy Csapata
   Válasz

   Kedves Enikő!

   Aggodalomra semmi ok. Jelenleg világszerte csak a MIDI eszköz kapható kereskedelmi forgalomban. 15mm-es átmérőjével így is eltörpül a többi eszköz mellett méretben, valamint a gyártó a MIDI eszközt kifejezetten az európai nők fiziológiájához mérten fejlesztette ki.

   Üdvözlettel,

   A Rézgyöngy Csapata

 • Szabó Zoltán
  Válasz

  rézgyöngy alatt esett teherbe a párom.. kontrollra jartunk fél évig birta :/ most terhes :/

  • A Rézgyöngy Csapata
   Válasz

   Kedves Zoltán!

   Igen, sajnos, mint bármelyik fogamzásgátló eszköz, a Rézgyöngy sem nyújt 100%-os védelmet, hatékonysága mindössze 99%-os, akárcsak a hasonló eszközöké.
   Természetesen, ha megkeresnének minket egy garanciális csereeszközért, a kollégámmal fel tudják venni a kapcsolatot –> info@adexilis.com.

   Üdvözlettel,

   A Rézgyöngy Csapata

 • Szabó Zoltán
  Válasz

  Előbb már kommentben leírtam de most kibővítem a kommentem.. Ma voltunk kórházban és a Rézgyöngy mire kitudott volna lökődni teljesen begyulladt a még száj körül minden és nem tudott kilökődni plusz okozott egy elhalt terhesség et szóval ugyfest jöv)őhéten műtik a párom ól kifelé mert természetes úton való kiszedes végzetes is lehet( Németország Niedersachsen)

  • A Rézgyöngy Csapata
   Válasz

   Kedves Zoltán! Megtennék, hogy felveszik velünk a kapcsolatot, hogy ki tudjuk vizsgálni az esetet? Felvenni az orvosokkal a kapcsolatot és a végére járni annak mi történhetett? Az Ön nevére szólóan nem találtunk rendelést a rendszerünkben, legyen kedves írja meg (emailben) milyen néven vásárolták az eszközt, ki volt a felhelyező orvos (ha magyar doktorról van szó, azonnal fel tudjuk vele venni a kapcsolatot) illetve a német kollégákat is megkeresnénk mindenképpen.
   Leírása alapján ez súlyos eset, utána kell járnunk és jelentenünk a hatóságoknak.
   Hol érhetjük el Önt?

Hagyj egy üzenetet!