Hogyan ellenőrizd a spirálod helyzetét?

Talán épp most helyezték fel neked a fogamzásgátló spirálodat, és éppen azon agyalsz, mégis hogyan fogod ellenőrizni a spirálod helyzetét. Talán már érzed is picit az eltávolító szálakat a méhszájadban. Cikkünkből megtudhatod, hogyan kell ellenőrizni, minden rendben van-e a spiráloddal, illetve mit lehet tenni, ha zavarnak a szálak.

Spirál eltávolító szálak

Minden méhen belüli spirál két darab eltávolító szálban végződik, mely a nőgyógyászt segíti az eltávolításban. Ha a spirálod jó helyen van, az eltávolító szálak a méhszájadon keresztül lógnak ki, és a hüvelyed legtetején érnek véget.

Tehát a szálak épphogy kilógnak a méhszájból. A gyártók arra buzdítják a felhasználókat, hogy havonta ellenőrizzék le, minden rendben van-e a spirállal. Megtörténhet ugyanis, hogy a spirál, aminek a méh belsejében lenne helye, áttöri a méh faját (perforáció) vagy esetleg kilökődik, lejjebb csúszik. Ezekre az esetekre fel kell készülni, és minden hónapban ellenőrizni kell a spirált.

Ha IUB™ Rézgyöngyöd van fent, kérd meg a nőgyógyászodat, hogy vágja olyan rövidebbre az eltávolító szálakat, ahogy neked is kényelmes, ne álljon ki túlságosan a méhszájból. Hogy kényelmes-e, az használat közben fog kiderülni. Ne félj visszamenni a nőgyógyászodhoz és rövidítést kérni!

Rézgyöngy spirál szálak

Hogyan tudod ellenőrizni az eltávolító szálakat?

Csak annyit kell tenned, hogy a középső ujjaddal benyúlsz a hüvelyedbe és kitapintod a méhszájadat. Lehetséges, hogy ehhez keresgélned kell majd kicsit a megfelelő pozíciót, de tudni fogod, amikor megtaláltad.

Mikor megvan a méhszájad, kezdj el körözni az ujjaddal, hogy érezd a szálakat. Olyan érzés, mint a damil, csak sokkal vékonyabb, puhább. Ha esetleg szeretnéd profitól megtanulni az ellenőrzést, kérd a felhelyező nőgyógyászod segítségét. Rögtön a felhelyezés után is kérhetsz egy gyorstalpalót.

spirál eltávolító szálak

Fogja érezni a partnerem a szálakat szex közben?

Ha azon aggódsz, hogy a partnered érezni fogja a szálakat együttlét közben, nem vagy egyedül. Ez egy nagyon gyakori kérdés felénk.

Ne aggódj: ennek az esélye igen csekély. Manapság a spirálok szálai nagyon vékonyak, alig észrevehetőek, puhábbak mint régen – viszont ha így is érzi őket a partnered, látogass el a nőgyógyászodhoz és vágasd rövidebbre! A rövidebbre vágás fájdalommentes és körülbelül fél percet vesz igénybe.

Hagyj egy üzenetet!

Kapcsolat

Kérdésed van? Írj nekünk!

0
szerelmespár