Nagyon sokan kérdezitek tőlünk, egymástól kommentekben, üzenetben, hogy lehet-e spirált használni szülés előtt, mennyire fájdalmas így a felhelyezés. Cikkünkben megválaszoljuk ezeket a kérdéseket.

Lehet-e szülés előtt spirál fogamzásgátlót használni?

Régen a nőgyógyászok csak már szült nőknek ajánlották a fogamzásgátló spirált. Ma már szerencsére fejlődött annyit a technológia, hogy fel lehet helyezni nem szült nőknek is. A mai spirálok kisebbek, könnyebben felhelyezhetőek és megbízhatóbbak, mint a régiek. Az IUB™ Rézgyöngy például harmadakkora, mint egy átlagos T alakú spirál, felhelyezése és használata is kényelmesebb.

Spirál felhelyezése nem szült nőknek

A nem szült nők méhszája értelem szerűen szűkebb, tehát a felhelyezés fájdalmasabb lehet. Érdemes az első konzultáción rákérdezni az orvosodnál, hogy hogyan látja, elég tág-e a felhelyezéshez a méhszáj. Ha azt mondja nem, akkor valószínű méhszájtágítást kell végezni. Erre több módszer is ismeretes, de a legáltalánosabb az, ha az orvosod a felhelyezés előtt közvetlenül mechanikusan kitágítja a méhszájat. Ez a kezelés fájdalmas lehet, de mindenképp szükséges, ha spirált szeretnél.

A legfontosabb, amit a méhszájtágítással kapcsolatban észben kell tartani, hogy:

  • lehet, hogy fájdalmas lesz
  • viszont az egész procedúra 1-2 percig tart
  • szüléskor a baba teljes feje átmegy a méhszájadon, spirál felhelyezéshor pedig csak annyira tágítják ki, hogy fel tudják helyezni a spirált

Érdeklődj nőgyógyászodnál, hogy nálad kell-e ilyen beavatkozás! Készülj fel rá lelkileg és tedd fel a kérdéseidet a nőgyógyászodnak, hogy maximális bizalommal mehess a felhelyezésre! Kattints ide, ha a környékeden rendelő IUB™ Rézgyöngy felhelyező nőgyógyászt keresel!

Rézgyöngy pároknak

Teendők felhelyezés után nem szült nőknek

A felhelyezés után az alábbiakra érdemes figyelned:

  • Mindenképp menj el a felhelyezés után 4-8 héttel egy kontrollra, ahol megnézi a nőgyógyászod, minden rendben van-e az eszközzel
  • Figyeld, hogy rendben befogadja-e a szervezeted az eszközt, esetleg kilökődik-e! Az első 1 hónapban érdemes fokozottan figyelni a mosdóban, hogy minden a helyén van-e. A kilökődés esélye az átlagos spiráloknál 6-8%, az IUB™ Rézgyöngy esetében 5%.
  • Érdemes az első vizsgálat előtt még óvszert is használni együttlétekhez, mert addig még nem tudhatod biztosra, hogy a szervezeted befogadta-e az eszközt, nem lökődött-e ki.

IUB™ Rézgyöngy előnyei nem szült nőknek

IUB

Az IUB™ Rézgyöngy egy nem hagyományos alakú fogamzásgátló spirál, harmadakkora mint T alakú társai. Kis gyöngyökből áll, melyek egy rugalmas fémszálra vannak felfűzve. Az IUB™ Rézgyöngy felhelyezés után gömbhöz hasonló alakot ölt fel. Szépen elfér a méhedben, nem nyom sehol, kényelmesebb, mint a nagyobb T alakúak. Hormonmentes, ajánlott még nem szült nőknek is.

Tekintsd meg a terméket webshopunkban!

Hagyj egy üzenetet!