Csupán egy jó döntés kell

Az ismert, piacvezető fogamzásgátló módszerek egyikére sem lehet ma már azt mondani, hogy hatásmechanizmusuk megbízhatatlan lenne. Mégsem egyforma arányban előzik meg a várandósságot. A tabletták esetében ennek leggyakoribb oka, hogy rendszeres szedésük sokaknak nehézséget okoz. A mechanikus eszközök közül számos készítményt találnak kényelmetlennek a felhasználók. Van megoldás mindkét problémára. Létezik a kényelmes fogamzásgátló!  

 

A kényelmes fogamzásgátló

kényelmes fogamzásgátló

A fogamzásgátló módszerek közül kényelmi szempontból is kiemelkedik a high-tech hormonmentes kényelmes fogamzásgátló, az IUB™ Rézgyöngy. A méhen belüli gyöngysor mintegy harmad akkora, mint a többi mechanikus eszköz. Felhelyezése egyszerű és fájdalommentes, viszont fontos, hogy a felhelyezést mégis a módszert ismerő nőgyógyász végezze. Ugyanis egy speciális cső segítségével, gyakorlott mozdulattal lehet tökéletesen végrehajtani az eljárást. A Rézgyöngyöt választó nőknek öt éven keresztül nem is kell gondolniuk a fogamzásgátlásra. Ezt követően pedig egészségügyi kockázat nélkül folytathatják a védekezést egy új Rézgyönggyel, vagy dönthetnek a gyerekvállalás mellett.

Még az életük árán sem

kényelmes fogamzásgátló

Első pillanatban nem is gondolnánk, mekkora jelentősége van annak, hogy a felhasználó együttműködésén is múlik a fogamzásgátló módszer hatékonysága.  Pedig a krónikus betegséggel élő emberek kezelésében is az egész világon a legnagyobb problémát a páciensek „rossz compliance-e” okozza, vagyis az, hogy a beteg nem az utasításoknak megfelelően veszi be gyógyszerét. Az ember olyan, hogy még akkor is nehezére esik kitartóan és szabályosan szednie egy gyógyszert, ha azon közvetlenül az egészsége, életének hossza múlik.

A világ gazdaságilag fejlettebb felén a gyógyszercégek és az egészségügyi rendszerek egyik legnagyobb kihívása az, hogy rávegyék valahogyan a betegeket: szedjék rendesen a készítményeket, amelyektől jóllétüket remélhetik. Vannak olyan országok, ahol az asszisztensek külön felhívják a pácienseket otthonukban, hogy bevették-e a gyógyszerüket, máshol jelzést kibocsájtó gyógyszerdobozokat fejlesztenek a krónikus betegséggel élők számára, és még sorolhatnánk a különböző compliance-t segítő ötleteket és találmányokat.

 

Legyen pozitív az emberi tényező

Nincs ez másként a fogamzásgátló tabletták esetében sem. Jó hír tehát, hogy létezik olyan kényelmes fogamzásgátló módszer, amelynek alkalmazása nem jelent plusz egészségügyi kockázatot és nem lehet „elrontani” a hatását feledékenységgel. Nem véletlen, hogy a Rézgyöngyöt választó pároknak az első évben 1 % alatti eséllyel fogan gyermekük, míg az Egészségügyi Világszervezet 2016-os kimutatása alapján ez az arány védekezés nélkül 85 %, megszakított közösülés esetén 22 %, kondom használata mellett 18 %, és fogamzásgátló tabletták szedése ellenére is 9 %. Az emberi tényező máshol játszik szerepet a Rézgyöngy esetében: szeretjük a kényelmet, a biztonságot, ha egészségünkről, életünk szervezéséről van szó. Ez a csöppnyi, a réz természetes erejével ható eszköz kiszolgálja ezeket az elvárásokat.

kényelmes fogamzásgátló

Rendeld meg Te is most! Csak kattints IDE!

Hagyj egy üzenetet!