Haladjunk a korral! Sok idő eltelt az első fogamzásgátló tabletták és méhen belüli eszközök feltalálása óta, de lássuk hol tart a fogamzásgátlás a XXI. században. A legújabb fogamzásgátló módszerek jó esetben hatékonyak, hosszú távon alkalmazhatóak és hormonmentesek is. De vajon létezik olyan megoldás, ami mindezt egyszerre biztosítja a számodra?

Legújabb fogamzásgátló módszerek

Egy huszonegyedik századi nő számára már nem elég, ha egy módszer csaknem 100%-os hatékonysággal bír. Fontos, hogy az eszköz biztonságos legyen rövid-, és hosszútávú mellékhatásait illetően, alkalmazása ne okozzon kellemetlenséget, ne befolyásolja a későbbi teherbeesést és ne terhelje meg a havi költségvetést sem.

De létezik már egyáltalán ilyen megoldás a legújabb fogamzásgátló módszerek között?

Igen! Minden elvárásnak megfelel a fogamzásgátlás új, high-tech és hormonmentes eszköze, a Rézgyöngy IUB™ Ballerine, mely hatását főként a réznek köszönheti. Ez a méhen belüli eszköz, amely méretét tekintve a hagyományos méhen belüli eszközök mindössze egyharmadát, felét teszi ki, öt éven át kizárja a nem tervezett várandósságot, a hormont tartalmazó gyógyszerek lehetséges mellékhatásai nélkül.

A Rézgyöngy IUB Ballerine ráadásul árban is sokkal kedvezőbb a tablettáknál, mivel öt évig hatásos és folyamatos védelmet nyújt. Tehát az a pár, amelyik ezt a módszert választja, egy nap összesen 20 Ft-ot költ fogamzásgátlásra!

Ráadásul közvetlenül a Rézgyöngy eltávolítása után a teherbeesés esélye egyenlő a felhelyezés előttivel, így megóvja nőiességed. Olcsó, hatékony és nem tartalmaz a szervezetbe jutó, az egészséget adott esetben kedvezőtlen irányba befolyásoló anyagokat, így pl. hormonokat.

A Rézgyöngy a legújabb fogamzásgátló módszerek egyike – lássuk, hogyan működik?

A Rézgyöngyöt a többi méhen belüli eszközhöz hasonlóan nőgyógyász helyezi fel – apró mérete miatt teljesen fájdalommentesen, még helyi érzéstelenítést sem igényel a beavatkozás. Felépítését tekintve a Ballerine számos rézgyöngyöt tartalmaz, melyeket egy méhbarát anyagú, polimer réteggel bevont vázra fűztek fel. Formaemlékező ötvözetét az orvoslás más területein már régóta alkalmazzák, például implantátumokban. A felhelyezést a szakember speciális csővel végzi

Miben más a Rézgyöngy, mint a hagyományos spirálok vagy az egyéb fogamzásgátló módszerek?

A többi spirállal szemben a Rézgyöngy IUB Ballerine spirál a méhen belül egy apró (15 mm) gömb alakját veszi fel, mellőzve az éles széleket, amelyek felsérthetik a méhfalat. A felhelyezést követően azonnal megkezdi kis mennyiségű réz kibocsátását – amíg bent van, addig folyamatos a fogamzásgátlás. A rézionok megszakítják a megtermékenyítés folyamatát a méhben, korlátozzák a spermiumok mozgását, megakadályozzák a spermiumokat a petesejt megtermékenyítésében, ahogyan a petesejt megtapadását is a méhfalon. Ne feledjük, hogy szervezetünk állandó jelleggel tartalmaz rezet, azt az étkezéssel is folyamatosan bevisszük, így annak nem kívánt mellékhatásaitól sem kell tartani. A Rézgyöngyből felszabaduló réz mennyisége minimális, normális étkezés mellett is többet viszünk be pusztán táplálkozással annál, mint amennyivel az IUB spirál hozzájárul a napi bevitt mennyiséghez.

A Rézgyöngy a legújabb fogamzásgátló módszerek egyike

Miért ideális választás a modern nők számára ez a high-tech spirál fogamzásgátló?

Nem kizárólag az eddig említett okok miatt ideális választás ez a gyengéden ható módszer – a védelem hatékonysága is páratlan! A Rézgyöngyöt választó pároknak az első évben 1% alatti eséllyel fogan gyermekük, míg az Egészségügyi Világszervezet 2016-os kimutatása alapján ez az arány védekezés nélkül 85%, megszakított közösülés esetén 22%, kondom használata mellett 18% és fogamzásgátló tabletták szedése ellenére is 9%.

Fogamzásgátló tabletták

Valóban semmi hátránya nincs ennek a megoldásnak?

Mint minden beavatkozás esetén, a Rézgyöngy felhelyezésekor is történhet baleset, annak ellenére, hogy nagyon egyszerű eljárásról van szó. Vannak továbbá olyan állapotok, pl. méhet érintő betegségek vagy réz allergia, amelyben a gyöngyök használata ellenjavallott. Ezekről a kérdésekről is részletes tájékoztatást kapunk a gyakran ismételt kérdésekben. Emellett kereshetünk lakóhelyünkhöz közel olyan nőgyógyász szakorvost, aki profin fel tudja helyezni a Rézgyöngy spirált, ha valóban olcsó, biztonságos és hatékony megoldást keresünk a fogamzás szabályozására.

További információt és a Rézgyöngyről szóló érdekes videókat találsz a Diamond Lily Youtube csatornáján!

Kommentek
  • Darvasi Csilla
    Válasz

    Üdvözletem!

    Hány éves kortól és hány éves korig ajánlott a használata.

    Üdv.:
    Csilla

    • Kitti Országh
      Válasz

      Kedves Csilla!

      A Rézgyöngy már 16 éves kortól felhelyezhető, felső korhatára nincs a használatának, ha a nőgyógyásza is így látja.
      Üdvözlettel
      a Rézgyöngy csapata

Hagyj egy üzenetet!