IUD spirál vagy IUB? Melyik a jobb?

A különböző méhen belüli eszközöknél (Intrauterin device – IUD) különböző módon történhet a felhelyezés, ebből adódóan különböző komplikációk adódhatnak a folyamatban. A spirál felhelyezése során felmerülhet perforáció (amikor az eszköz átszúrja a méhfalat) vagy kilökődés, malpozíció (amikor a spirál eszköz elmozdul vagy kiesik a helyéről) vagy irritáció. A Rézgyöngy – a hagyományos spiráloktól eltérően – gömb alakjának köszönhetően nem rendelkezik hegyes vagy éles szélekkel, ami perforációt okozhatna. Emellett apró méretű, méhbarát anyagú, tehát irritációt is jóval kisebb eséllyel okozhat.

Nézd meg videónkat, melyben láthatod a Rézgyöngy és a hagyományos spirálok közötti különbséget és a spirál felhelyezését!

A spirál felhelyezése mindig a nőgyógyász feladata

A méhed érdekében nagyon fontos, hogy a nőgyógyászod megkapjon minden olyan tájékoztatást, amivel a spirál felhelyezése során elkerülhetők az orvosi hibák és nem várt bonyodalmak. Nem mindegy, hogy a doktor a tankönyvben találkozott az eszközökkel vagy egy erre specializált oktatás keretein belül sajátította el a legbiztonságosabb módszereket.

Te is szívesebben kérnél segítséget egy tapasztalt, oktatott orvostól, mint egy friss diplomás nőgyógyásztól, nem igaz? Nálunk lehetőséged van olyan nőgyógyászok közül választani, akik garantáltan megkapták a megfelelő oktatást! Használd felhelyező nőgyógyász keresőnket és válts hormonmentes spirálra olyan orvossal, aki professzionális oktatást kapott!

További videókat találsz a Diamond Lily Youtube csatornáján!

 • Oláh Éva
  Válasz

  Jo estet . Érdeklődnék hogy terhesség megszakítás után mikor lehet felrakatni spirált ?

  • A Rézgyöngy Csapata
   Válasz

   Kedves Éva!

   A Rézgyöngyöt sürgősségi fogamzásgátlás esetén is ajánljuk Önöknek, melyet a megszakítást követően gyakorlatilag azonnal is fel lehet helyezni. Sőt sok nőgyógyász ezt is teszi: megszakítás után egyből felhelyez egy IUD-t.

   Üdvözlettel,

   A Rézgyöngy Csapata

Hagyj egy üzenetet!