1976-ban születtem Budapesten. Családomban számtalan pedagógus mellett igen sok orvos is van, így én ezt a hivatást már hagyományként igyekszem tovább vinni. Három gyermekem van.

A nagykállói Korányi Frigyes Gimnázium német-magyar kéttannyelvű szakán érettségiztem, majd sikeresen felvételiztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemre, Budapestre.

Az egyetem alatt, 2003-ban fél évet töltöttem Kölnben Erasmus ösztöndíjjal Németországban, az Universitat zu Köln Női Klinikáján, illetve Gyermekklinikáján, ahol számos hasznos dolgot tanultam. 2003-ban diplomáztam a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán.

Dr. Tömösváry Zoltán

Dr. Tömösváry Zoltán

Nőgyógyász

Miért nőgyógyász?

A diploma után a szakképzésemet szülész-nőgyógyász rezidens orvosként a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján kezdtem. Ekkor ismertem csak fel igazán a szülész-nőgyógyász szakma szépségeit és nehézségeit. Természettudományos kíváncsiságom még mindig, szinte naponta talál magának új csodát vagy felfedeznivalót. És mi más lehet szebb egy új élet kezdeténél… Mivel az egyetemi klinikák a szülészet-nőgyógyászati ellátás szakmai csúcsát képezik és ennek megfelelően munkahelyemen a betegellátás színvonala magasan a budapesti és az országos átlag felett van, további karrieremet is itt tervezem.

Kezdetben klinikai orvosként, majd kinevezésemet követően egyetemi tanársegédként főállásban az Egyetem alkalmazottja maradtam. Így a biztos kórházi háttér, a modern nőgyógyászati műtő, a várandós és nőgyógyászati fekvőbeteg osztályok és a felújított otthonos szülőszoba mind betegeim rendelkezésére is áll.

Munkahelyemen az orvosláson kívül az orvostanhallgatók, a szülész-nőgyógyász szakorvosjelöltek gyakorlati és elméleti oktatásában is részt veszek egyetemi tanársegédként. 2009-ben szereztem szakvizsgát szülészet-nőgyógyászatból. Ezen felül az egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán védőnőknek, szülésznőknek tartok órákat.

Amikor a szülészeti és nőgyógyászati magánrendelésemet megkezdtem, az volt a célom, hogy igényes ellátást nyújthassak Budapest központjában pácienseimnek. Magánpraxisomban teljes-körű nőgyógyászati szűrővizsgálatot, terhesgondozást és ultrahang-diagnosztikai tevékenységet végzek, de azóta is a SE II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika főállású orvosa maradtam.

Szülészeti-nőgyógyászati ultrahang-diagnosztikából emelt szintű „B” típusú minősítő vizsgával rendelkezem. A szakmai továbbfejlődés nélkülözhetetlen velejárójaként gyakran veszek részt tudományos továbbképzéseken, konferenciákon, ahol rendszeresen elő is adok különböző témakörökben, PhD kutató tevékenységet a SE doktori iskolájában folytatok, emellett endokrinológiai területen igyekszem tudásomat kibővíteni.

Érdeklődési területem a meddőség kivizsgálása és kezelése, illetve a nőgyógyászati betegségek endoszkópos (hastükrözés útján történő) műtéti megoldásai. Német és angol nyelven beszélek és betegellátást is végzek.

Az orvos elérhetőségei:

Hagyj egy üzenetet!