Dr. Tömösváry Zoltán

Bemutatkozás

1976-ban születtem Budapesten. Családomban számtalan pedagógus mellett igen sok orvos is van, így én ezt a hivatást már hagyományként igyekszem tovább vinni. Három gyermekem van.

A nagykállói Korányi Frigyes Gimnázium német-magyar kéttannyelvű szakán érettségiztem, majd sikeresen felvételiztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemre, Budapestre.

Az egyetem alatt, 2003-ban fél évet töltöttem Kölnben Erasmus ösztöndíjjal Németországban, az Universitat zu Köln Női Klinikáján, illetve Gyermekklinikáján, ahol számos hasznos dolgot tanultam.

2003-ban diplomáztam a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán.

Miért nőgyógyász?

A diploma után a szakképzésemet szülész-nőgyógyász rezidens orvosként a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján kezdtem. Ekkor ismertem csak fel igazán a szülész-nőgyógyász szakma szépségeit és nehézségeit.

Természettudományos kíváncsiságom még mindig, szinte naponta talál magának új csodát vagy felfedeznivalót. És mi más lehet szebb egy új élet kezdeténél…

Mivel az egyetemi klinikák a szülészet-nőgyógyászati ellátás szakmai csúcsát képezik és ennek megfelelően munkahelyemen a betegellátás színvonala magasan a budapesti és az országos átlag felett van, további karrieremet is itt tervezem.

Kezdetben klinikai orvosként, majd kinevezésemet követően egyetemi tanársegédként főállásban az Egyetem alkalmazottja maradtam. Így a biztos kórházi háttér, a modern nőgyógyászati műtő, a várandós és nőgyógyászati fekvőbeteg osztályok és a felújított otthonos szülőszoba mind betegeim rendelkezésére is áll.

Munkahelyemen az orvosláson kívül az orvostanhallgatók, a szülész-nőgyógyász szakorvosjelöltek gyakorlati és elméleti oktatásában is részt veszek egyetemi tanársegédként.

2009-ben szereztem szakvizsgát szülészet-nőgyógyászatból.

Ezen felül az egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán védőnőknek, szülésznőknek tartok órákat.

Amikor a szülészeti és nőgyógyászati magánrendelésemet megkezdtem, az volt a célom, hogy igényes ellátást nyújthassak Budapest központjában pácienseimnek. Magánpraxisomban teljes-körű nőgyógyászati szűrővizsgálatot, terhesgondozást és ultrahang-diagnosztikai tevékenységet végzek, de azóta is a SE II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika főállású orvosa maradtam.

Szülészeti-nőgyógyászati ultrahang-diagnosztikából emelt szintű „B” típusú minősítő vizsgával rendelkezem.

A szakmai továbbfejlődés nélkülözhetetlen velejárójaként gyakran veszek részt tudományos továbbképzéseken, konferenciákon, ahol rendszeresen elő is adok különböző témakörökben,

PhD kutató tevékenységet a SE doktori iskolájában  folytatok, emellett endokrinológiai területen igyekszem tudásomat kibővíteni.

Érdeklődési területem a meddőség kivizsgálása és kezelése, illetve a nőgyógyászati betegségek endoszkópos (hastükrözés útján történő) műtéti megoldásai.

Német és angol nyelven beszélek és betegellátást is végzek.

Hagyj egy üzenetet!

Kapcsolat

Kérdésed van? Írj nekünk!

Not readable? Change text. captcha txt
0
A képen Dr. Baksay László, nőgyógyász látható.